vineri, 22 iunie 2012

Protectia solara

Atunci cand stai la soare trebuie sa iti protejezi pielea. Razele solare in exces provoaca modificarea structurii pielii, a fibrelor elastice si a acidului hialuronic, astfel razele soarelui pot provoca iritatii, arsuri sau chiar alergii. Daca vrei un bronz sanatos trebuie sa iti protejezi pielea cand stai la soare. Protectia solara nu trebuie tratata cu indiferenta, ci ca pe un adevarat medicament cu actiune preventiva.
SPF- ul fiecarei creme este mentionat pe eticheta, acesta arata nivelul filtrului solar si se refera la timpul maxim pe care il poti petrece la soare. Lotiunile si cremele cu SPF te protejeaza de radiatiile UVB, acestea sunt respponsabile de aparitia arsurilor pe piele in cazul expunerii indelungate la soare.
Cu cat pielea este mai sensibila si mai alba, cu atat factorul de protectie (FPS) trebuie sa fie mai ridicat. Persoanele care au multe alunite prezinta un risc crescut pentru dezvoltarea cancerului de piele, de aceea este recomandat sa evite expunerea prelungita la soare. Nu exista inca un produs care sa protejeze 100% de razele UVB, iar fotoprotectia inalta inseamna un bronz mai lent.
Produsele de protectie solara scad riscul de cancer de piele, dar trebuie sa folosim si alte masuri de  
precautie, cum ar fi evitarea expunerii prelungite la soare si a expunerii intre orele 11.00 - 15.00 cand radiatiile sunt foarte puternice.De asemenea, copiii si persoanele cu tenul deschis sau cu ochii deschisi la culoare trebuie in mod obligatoriu sa opteze pentru un factor de protectie mai ridicat. Cei cu pielea uscata au nevoie de o crema hidratanta.Nu astepta sa ajungi la plaja pentru a proteja pielea. Aceasta are nevoie de cel putin 20 de minute pentru a absorbi substantele componente ale cremei protectoare. 
In catalogul Ladys de vara veti gasi produse pentru protectia solara dar si produse pentru dupa expunerea la soare.
Produse pentru protectie solara: Ulei de corp(SPF6) - pentru persoanele cu pielea închisă la culoare sau pentru pielea deschisă deja bronzată, Lapte de corp(SPF20) - pentru persoanele cu pielea deschisa la culoare deja bronzata sau cele cu pielea mai închisa, Lapte de corp pentru protectie solara (SPF25) - pentru persoanele cu pielea mai închisă la culoare sau pentru persoanele cu pielea deschisă deja bronzată,  Lapte de corp(SPF30) - pentru persoanele cu piele deschisă și sensibila, Crema pentru protectia solara cu SPF15 si SPF30.
Dupa expunerea la soare: Lapte de corp după expunerea la soare - Calmează pielea dupa o expunerea indelungata la soare si o hidrateaza în acelasi timp datorita compozitiei cremoase imbogatita cu vitamina E și extracte din aloe vera, Gel racoritor - datorită formulei sale speciale cu extracte din aloe vera, gelul răcorește, hidratează și regenerează pielea după o expunere îndelungată la soare.

Un comentariu:

  1. apropo de ceea ce ai publicat pe toate blogurile sunt deacord. www.biionv.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere